De DS met een P3 900 Mhz PC DVD,MP3,GPS

 

 

HET HART VAN DE PC 300Watt ATX DC/DC Power

 

 

VERDERE INFO EN UITLEG VAN DE GEHELE OPZET

 

Het is niet alledaags een DS 2.3 (Injectie) Pallas te zien met een echt houten notelaar dashboard en met zelfs een volwaardigge geintrigeerde pc erin , die een DVD , GPS en MP3 audio speler aan boord heeft .

Dit was voor mij dan ook een uitdaging om deze futuristische wagen nog eens even bij te moderniseren op een zeer gepaste manier zowel voor interieur en elektronica ontwerp.

Het notelaar finer was op zich geen sinicure om deze als particulier te vinden ,want het wordt meestal verkocht in grote platen.

Het probleem met een pc in je auto bouwen is de voeding . Deze moet zeer stabiel zijn , mag geen kolenkachel zijn wat betrefd temperatuur en ook geen energie opslorper betreffende de beperkte energie die voorradig is .Het ontwerp als basis is van Mastero,en zal hier ook verder op in gaan verder in deze pagina doormiddel van links naar deze site .

Ik heb de voeding opzich verbeterd doormiddel van hoge temperatuur condensators te gebruiken, namelijk 105 graden. Dit vanwege de veiligheid en de extreem hoge temperatuur die kan bereikt worden als het zomer is .Ook de benodigde koelplaten zijn 2 maal zo dik uitgevoerd als origineel , daardoor hou ik de temperatuur laag wat een uitstekend resultaat opleverd .

Op zich wordt de voeding lucht gekoeld doormiddel van een blower intern en ook extren heb ik een ventilatie kanaal voorzien dat lucht van buitenaf naar de voeding brengt via de intern al liggende lucht toevoer kanalen .

De PC is een standaard moederbord van een gewone ATX PC , deze is ingebouwd in een doorzichtig plexie case van 6 mm dik plexi inelkaar geschroefd en verlijmt. Voor de grafische kaart heb ik een ATI 7900 32MB PCI gebruikt met een PCI riser ( een 90 graden PCI connector ) , hiermee hou je de hoogte van de pc beperkt tot een kleine 6,5 cm. In de plexie pc case zit een aanzuig ventilator en een uitblaas ventilator , hiermee heb je constante tunnel koeling in heel de case. De harde schijf is een Hitachi ( IBM travelstar ) 10 GB 2,5inch 5200 tr 5 volt , in mouse omwikeld in een appart aluminium omhulsel .Verder zit er nog een 10/100 Mbit kaart in die het mogenlijk maakt je te connecteren in een huisnetwerk of ander netwerk. Zo heb ik de Auto DS pc in mijn netwerk opgenomen en kan ik deze van buitenaf volledig configureren. Ook is het vanzelfsprekend dat je ook op internet kan enz .Kortom een volledig functionele PC. Het geheugen is 256 MB 168 pins , verder heb ik enkele compoorten tot mijn beschikking en een LPT poort , 2 USB poorten. De audio uitgang wordt verzorgt door een USB extern audiokaartje van het merk TARGET ( intern philps printopbouw ). Deze heeft enkel 1 analoge audio minijack uitgang . Daar achter zit een compacte eindversterker van een gesloopte Pioneer auto radio ( de eindtrap 4 X 18Watt ).Dan zit er een heus Boosterke achter van een 4 X 60 Watt wat meer dan voldoende is .De MP3 speler is de 2 de versie van Winamp en werkt uitstekend en leent zich ook mooi vanwege de vele instelopties zowel softwarematig als besturing. DVD wordt gebracht doormiddel van een standaard black DVD ROM Player van ASUS en softwarematig bestuurd door het programma Power DVD 3.0 en is onderaan het notelaar tafeltje gebouwd .

De GPS is uitgerust doormiddel van een USB GPS ontvanger klein en zeer makkelijk tegen het dak te bevestigd . Het grote voordeel is dat je bij de meeste DS type's een poleyster dak hebt , wat uitstekend is voor een goed onvangst van de GPS communicatie signalen verzorgt door een 12 tal sattelieten. De software hiervoor is naar vrije keuze , hiervoor heb je Alturion en nog andere software voor, naar ieders wens.

Het SVGA 7 inch On toutch Screen Monitor is zeer geschikt wat betrefd afmetingen omdat dit juist in het smalle midden stuk van het bovendashboard past . Helaas is dit een dure aanschaf , daar deze meer en meer in prijs aan het dalen zijn , gemiddeld een 380 euro. Hiervoor heb je een 865 X 752 resolutie met een frequentie van een 60Hz , meer dan voldoende en geeft een uitstekend haarscherpe weergave , zowel voor GPS lees mogenlijkheid en DVD film . Ook hier is een mini koelventilator in gebouwd in de behuizing ervan.

De muisbesturing is zowel met een kleine zwarte mini mouse van IBM PS2 aansluiting die gebruikt kan worden op het notelaar tafeltje in combinatie gelijktijdig de geintrigeerde Ontoutch Screen mouse op de com poort COM1 kan samen bediend worden.

De 300 Watt ATC DC/DC voeding werkt al van het moment er een 7 volt DC wordt ingestuurd , de maximale instuur spanning is een 26 Volt DC.De uitgang spanningen blijven uiterst !! stabiel , + 12 Volt DC, - 12 Volt DC, + 5 Volt DC, - 5 Volt DC, + 3,3 Volt DC. Waarom de voeding moet werken vanaf een lage spanning is heel simpel , als je de auto zou starten en de spanning kan niet voldoende gestabiliseerd worden , dan crasht je pc zienderogen en is er beter geen beginnen aan, voor het hele AUTO PC project. Het totale verbruik ligt op een 85 Watt maximum , met een Penthium 3 Intel 900 Mhz CPU Socket 370 .

Het handschoen opberg kastje heeft dus een andere bestemming gekregen en bezit de ATC DC/DC voeding en audio eindtrap enz ..... De Auto benzine Injectie pc is vervangen door een Desktop PC . Deze ingebouwd in een plexie case is bevestigd in een schokvrij kadersysteem met hiervoor speciaal bestemde rubbere rekken die van een M6 bout voorzien zijn voor gemakkelijke bevestigging.

Moesten er nog vragen zijn kan U me mailen op de hoofdpagina staat een mail link , en ik zal trachten deze ook te beantwoorden .